Η Οργανωτική Επιτροπή της Ειρηνοδρομίας 2019, στην οποία προεδρεύει η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Αττικής Κα Μαρία Ανδρούτσου, ανακοίνωσε την ανάδειξη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ» μέσα από τις δράσεις της Ειρηνοδρομίας 2019 και την υποστήριξη του κοινωνικού της έργου.

Το μήνυμα της Διοργάνωσης της Ειρηνοδρομίας 2019 επίκαιρο και πάλι είναι:

Τρέχουμε για την Ειρήνη με τη Φλόγα στην Καρδιά

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Φλόγα συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Επίσης η Ο.Ε. ανακοίνωσε για μία ακόμη χρονιά τη συνεργασία της με το Ίδρυμα της «Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβίωσαν στη σύγχρονη εποχή, στην Αθήνα, το 1896, εξυμνώντας τις ανθρώπινες αξίες, την ευγενή άμιλλα και την ειρηνική συνύπαρξη, μέσα από τον αθλητισμό, τις αξίες και τις αρχές του Ολυμπισμού, όλων των ανθρώπων και όλων των πολιτισμών.

Στα τελευταία χρόνια της τελευταίας χιλιετίας, δημιουργήθηκε ένα ισχυρό κίνημα για την αναβίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Σκοπός του είναι η ενθάρρυνση των εθνών να τηρήσουν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και να παύσουν όλες τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Από το Γραφείο Τύπου